facebook tracking

När är det dags att byta jobb?

Bytajobbbild[5].png
Drömmer du om nya utmaningar och känner dig redo att ta nästa steg i karriären? Då kan det vara dags för dig att byta jobb. Det kan stundtals upplevas skrämmande, men ett karriärbyte eller en förändrad arbetssituation leder trots allt oftast till något positivt! Vi ger dig motivation till att våga prova något nytt och ger dig tips på hur du kan tänka kring processen att byta jobb.

Låt inte dina drömmar förbli drömmar
En dålig dag på jobbet betyder inte att du behöver byta jobb – det är förmodligen något som de allra flesta upplever emellanåt. Om de dåliga dagarna däremot infaller allt oftare och du känner dig omotiverad och oinspirerad, då kan det vara dags att se över din arbetssituation. Våga drömma om nya karriärmöjligheter! Men se till att dina drömmar inte förblir drömmar. Våga ta steget och testa något nytt!

Att byta jobb leder till utveckling
Om du vill återfå den där inspirationen och motivationen som du inte sett röken av på ett bra tag, då är det en god idé att fundera över vad du saknar på din nuvarande arbetsplats och vad du istället skulle vilja göra. För att dina tankar ska bli tydligare kan du skriva ner för- och nackdelar med jobbet du drömmer om och göra upp en plan om hur du ska nå dit. Kom ihåg att nackdelarna på din lista kan vara sådant som känns jobbigt i början av byta jobb-processen, men som leder till personlig och kompetensmässig utveckling.

Ta nästa steg i karriären – på din nuvarande arbetsplats
Känner du dig peppad på att byta jobb och klättra på karriärstegen men inte riktigt vet hur du ska börja eller vilka möjligheter som finns där ute? Ett tips är att undersöka om det finns några nya tjänster på din nuvarande arbetsplats. Prata med din chef och förhör dig om situationen. Det är inte omöjligt att nästa jobb ligger runt hörnet.

Byta jobb – byta bransch?
Utveckling är viktigare än vi tror, både på det personliga planet och i arbetslivet. Om du står och stampar och känner att ditt nuvarande arbete inte längre är stimulerande  kanske du ska byta jobb. Är det nu du gör en helomvändning och till och med byter bransch? Vi mår bra av förändring! Att börja arbeta i en helt annan bransch kan vara exakt det du behöver just nu.

Arbetsplatsen är en plats där många av oss spenderar nästan en livstid och att du trivs är därför a och o. Att byta jobb är dock lättare sagt än gjort, men det kan vara det bästa du kan göra för dig själv. Så börja fundera över dina drömmar, ambitioner och vad du vill uppnå i din karriär – ta det sedan därifrån! Ett hett tips är att spana in vilka spännande uppdrag som finns hos oss på Boardtalk just nu. Och du, glöm inte att göra sorti på ett schysst sätt!

Aktuella rekryteringar

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor