facebook tracking

Vad är talent management och hur kan ditt företag jobba med detta?

Boardtalk_TelentManagement.png

Att ge dina medarbetare möjlighet att utvecklas är förmodligen det bästa du kan göra – både för dem och för ditt företag. Om dina medarbetare tillåts personlig och kompetensmässig utveckling gynnar det även ditt företag. Man skulle kunna säga att talent management innebär att du hjälper dina medarbetare att hjälpa ditt företag framåt, och på så sätt bidra till framgång. Här berättar vi mer om processen och om hur ditt företag kan arbeta med talent management.

 

Motiverade anställda ger goda resultat
Syftet med talent management är att motivera dina anställda och skapa förutsättningarna som krävs för att de ska vilja fortsätta arbeta inom företaget. Det är ett sätt för ditt företag att överleva och växa på marknaden. Om dina anställda är motiverade och engagerade presterar de bättre på jobbet, vilket i sin tur leder till en gynnsam utveckling för din verksamhet.

Talent management kan sammanfattas med orden: attrahera, motivera, utveckla och behålla. Det handlar om att attrahera högpresterande individer till ditt företag, motivera redan anställda samt utveckla och behålla de individer du väljer att satsa på. Talent management är en konstant pågående HR-process som delvis handlar om att locka individer till ditt företag, delvis att motivera anställda och tillåta dem utveckla sina kompetenser. Hur du väljer att göra detta kan variera. Det viktigaste är att hitta rätt verktyg som hjälper just ditt företag framåt.

Hur ditt företag kan arbeta med talent management
Vilka verktyg finns det då att tillgå? På vilka sätt kan ditt företag arbeta med talangfulla individer? Vi har sammanställt ett gäng användbara tips om hur ditt företag kan nå framgång genom att aktivt arbeta med talent management.

  • Ta fram en strategi. Bland det första sakerna du bör göra är att skapa en strategi och sätta upp mål för hur din verksamhet ska arbeta med talent management. Genom planering och rätt strategi attraheras den typ av anställda som ditt företag behöver.
  • Besluta om tillvägagångssätt. Det finns många olika sätt att arbeta med talent management. Vilken eller vilka metoder som lämpar sig bäst varierar, vilket innebär att det är upp till dig och din HR-avdelning att avgöra vad som fungerar bäst för just ditt företag. Tillvägagångssätten kan involvera alltifrån employer branding (genom att bygga ett starkt varumärke lockar företaget duktiga kandidater) och employer reputation (liknar employer branding men handlar mer om ryktesspridning, vilken påverkas i större utsträckning av medier och externa krafter) till engagement (se till att engagera dina medarbetare för att skapa motivation) och retention (skapa en strategi för att bibehålla högpresterande anställda inom företaget). Möjligheterna är oändliga!
  • Se över den digitala verktygslådan. Det finns en mängd digitala verktyg att ta hjälp av i arbetet med talent management. Ta hjälp av data, anpassade algoritmer eller programvaror anpassade för HR – allt för att nå bästa resultat.
  • Utse högpresterande individer. I början av processen är det viktigt att välja rätt personer att satsa på. Se till att de får verktygen som krävs för att utvecklas både på ett personligt och kompetensmässigt plan.
  • Skapa engagemang. För att dina anställda ska vilja jobba kvar inom organisationen måste du se till att de trivs. Det kan du till exempel göra genom att skapa engagemang där dina anställda har möjlighet att klättra inom företaget och skapa sig en karriär.

Talent management – en lönsam process
Det krävs en del arbete för att skapa en framgångsrik strategi och hitta rätt metoder, men när du lyckas kommer du inte ångra tiden som lagts ner. Var därför inte rädd att lägga lite extra krut på att se över din verksamhet och komma underfund med på vilka sätt ni kan arbeta med talent management. Ett effektivt arbete med talent management innebär engagerade och produktiva medarbetare, ett kreativt innovationsskapande och lönsamma resultat för din organisation.

Lycka till!

Aktuella rekryteringar

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor