facebook tracking

Tre tips innan du kontaktar ett rekryteringsbolag

man-shaking-hands-with-real-estate-agent-2021-08-26-20-15-10-utc.jpg

Innan du kontaktar ett rekryteringsbolag finns det några saker som du behöver förbereda eller fundering kring – det gäller både för dig som kund och dig som kandidat. Här ger vi de nödvändigaste tipsen.

Tips till dig som kund

  • Ha klart för dig vilka på firman som kommer vara delaktiga i rekryteringsprocessen. Att vara förberedd och organiserad underlättar för alla parter.
  • Välj ett rekryteringsbolag som har fokus på den kompetens du eftersöker. Konkurrensen inom rekrytering är stenhård och det finns olika firmor med olika nischer. Gör därför lite research innan du kontaktar ett rekryteringsbolag för att se till att du hittar rätt.
  • Kom ihåg att ta referenser. Ta reda på vilka liknande roller som rekryteringsbolaget har gjort de senaste sex månaderna. Då kan du kontakta den tidigare kunden och fråga hur upplevelsen varit.

Tips till dig som kandidat

  • Uppdatera ditt CV. Det är viktigt att det är visuellt attraktivt och att det inte innehåller felstavningar. Fundera även över det viktigaste i din bakgrund och se till att det finns med i ditt CV. När det är klart bör du be någon annan läsa igenom det och återkomma med eventuell feedback.
  • Fundera över vad du vill arbeta med de kommande 5-10 åren och lägg upp en plan. Ju bättre förberedd du är inför mötet med rekryteringsfirman, desto mer självsäker och målmedveten framstår du.
  • Gör efterforskningar på vår hemsida kring vilka roller vi erbjuder. Om det finns aktuella roller är det en god idé att kontakta oss via LinkedIn – då ser vi din profil och kan kontakta dig direkt.

Aktuella rekryteringar

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor