facebook tracking

5 snabba med Ola Everhed

Profilbild - Ola.png

2014 började Ola Everhed arbeta på Boardtalk och är sedan 2018 partner inom bolaget. Han drivs av att se klienter, företaget och personalen utvecklas – för att Boardtalk konstant ska bli vassare och en mer självklar aktör i fastighetsbranschen. Här berättar Ola mer om rekrytering och search, sin karriär och hur han helst spenderar sin lediga tid.

Vem är du och vad har du för roll på Boardtalk?
Jag är en av tre delägare och mitt område är fastigheter, det vill säga affärsområdet Real Estate. 2014 började jag arbeta på Boardtalk, i samband med att de gamla ägarna skulle pensioneras och därför sökte nya medarbetare. 

Vad gjorde du innan du började på Boardtalk?
I grunden är jag utbildad civilingenjör inom bygg- och fastigheter och har tidigare jobbat med projekt på Skanska, finansiering via SBAB, och därefter på en annan rekryteringsfirma. Jag hamnade i rekryteringsbranschen när jag började känna mig klar med att jobba inom finansiering. Det var tidigt i karriären som jag började intressera mig för utmaningen att hitta rätt kompetens, eftersom jag delvis ansvarade för rekrytering till ett av bolagen där, vilket jag tyckte var spännande.

Vad krävs för att bli en bra rekryterare?
Det handlar framförallt om två saker. Det ena är att man förstår klienten och vad bolagen faktiskt behöver för kompetens och personlighet. Det andra är att man är lyhörd och duktig på att sälja en idé eller utmaning. Man behöver förstå vad bolagen vill uppnå för att förstå vilka människor som passar in i bolagen. Det är viktigt att kandidater kan bidra till bolagets kommande utveckling. Minst lika viktigt är det att förstå “what’s in it for them?”, alltså för kandidaterna och vad de drivs av. Jag tror också att det handlar om att vara en tävlingsmänniska eftersom konkurrensen är hård. Du måste vara steget före dina konkurrenter när det gäller utveckling, tjänsteerbjudande och service i världsklass.

Vad är det bästa med att jobba på Boardtalk?
Det bästa med att jobba på Boardtalk utifrån mitt perspektiv är att se utvecklingen av både företag och personal. Att utveckla bolaget och göra det lite vassare hela tiden, vilket gör att vi blir en mer självklar aktör i fastighetsbranschen. Jag tycker såklart också att det är väldigt roligt att gå till kontoret och träffa alla medarbetare och kollegor.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Då är jag gärna i skogen och jagar, det lägger jag en hel del tid på. Ett långsiktigt mål är att spela golf på singelhandicap någon gång i livet. På vintern blir det mycket utförsåkning med familjen, både skidor och snowboard. Även ett och annat renoveringsprojekt pågår oftast i villan eller trädgården.

Aktuella rekryteringar

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor