facebook tracking

Jobba som konsult – här är 5 uppskattade egenskaper

Boardtalk-Konsult egenskaper.png
Är du nyfiken på att börja jobba som konsult? Grattis! Det är utvecklande och variationsrikt, samtidigt som du får chansen att bygga ett stort nätverk. Men vilka egenskaper krävs egentligen för att axla rollen som konsult?

Vilken typ av egenskaper som krävs för att jobba som konsult beror såklart främst på vad som eftersöks i det aktuella uppdraget. Men även om konsultrollen är bred och passar många olika personlighetstyper, så finns det några egenskaper som vi märkt värderas extra högt av Boardtalks partners.  

 1. Du är flexibel
  Att ha en flexibel ådra är A och O för att passa som konsult. Ofta jobbar du med flera olika typer av uppdrag på en rad olika arbetsplatser. Något som kräver att du är bra på att anpassa dig efter nya situationer och team.
 2. Du är självgående
  Som konsult förväntas du snabbt bli en del av sammanhanget och kunna ta ansvar för dig själv och de uppgifter du tilldelas. Att vara självgående handlar om att du på eget bevåg tar initiativ och ser till att projektet går framåt.
 3. Du är förtroendeingivande
  Precis som med flexibiliteten handlar det om att du ska kunna anpassa dig till olika typer av människor och grupper. Det innebär att du behöver vara social och att du snabbt kan skapa relationer som i sin tur inger förtroende.
 4. Du har drivet
  Som konsult behöver du visa driv – både vad det gäller din egen utveckling och företagets. Du drivs helt enkelt av att utvecklas tillsammans med det företag du är på och att jobba mot tydliga mål.
 5. Du är en problemlösare
  Många företag väljer en konsultlösning just för att de behöver hjälp med att lösa ett problem. En styrka är därför att du inte räds utmaningar utan snarare blir triggad av att lösa problemet.

Stämmer dessa egenskaper in på dig? Varmt välkommen att kontakta Martin för att bli en del av vårt nätverk. 

 

Aktuella rekryteringar

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor